Cât costă închirierea unei cabane? | Cazare la cheie | inchiriere cabana integrala

"Cât costă închirierea unei cabane?" 

Rezultatele căutării
Postat de cabane-de-inchiriat.ro pe 25 octombrie, 2020
0

„Cât costă închirierea unei cabane?” 

 

 

 

Ei bine, în mod evident, această întrebare este prea generală pentru a putea răspunde cu siguranță în două paragrafe, dar voi face tot posibilul.

M-am uitat la o grămadă de cabane de închiriat în toată România. Unele se aflau în locații foarte îndepărtate, în timp ce altele se aflau în localitățile / orașele de destinație ale vacanțelor. M-am uitat la cabanele de pe malul lacurilor, dar și la cabanele situate în munți, departe de apă.

Cât costă închirierea unei cabane? Am constatat că o cabană medie, cu spațiu pentru 4-6 persoane, costă aproximativ 350 ron pe noapte pentru închiriere. Iar taxa de curățenie, care se adaugă la costul șederii dvs., poate fi inclusă în acest preț sau vi se poate cere separat.

Dar, evident, costul cabanei în care alegeți să rămâneți va varia substanțial, în funcție de câțiva factori care fac unele cabane mai mult sau mai puțin scumpe decât altele.

 

Cât de luxoasă este cabana?

Credeți sau nu, acesta pare a fi unul, dacă nu chiar cel mai important factor în determinarea costului de închiriere a unei cabane. Nu mărimea. Nu locația. Ci cât de luxoasă este la locația aleasă. 

Am găsit o cabană de lux, care costă ~5000 de ron pe noapte doar pentru serile normale din timpul săptămânii. Weekend-urile și sărbătorile erau mult scumpe.

Sfatul nostru: Dacă aveți un buget de vacanță bine stabilit, nu vă faceți griji atât de mult pentru locația de destinație, ci mai multe legate de nivelul de lux pe care îl căutați.

 

Câți oameni vin cu tine?

Majoritatea cabanelor pe care le-am întâlnit au o capacitate stabilită oficial (a numărului de turiști care pot fi cazați) în tariful afișat de închiriere, număr de turiști care nu se acceptă să fie depășit. 

Dar, există și cabane care pot găzdui mai multe persoane decât sunt trecute oficial în descrieri. De exemplu, în unele cabane pe care le-am găsit capacitatea de cazare este de 8 persoane, dar pot dormi 12 sau mai multe persoane. Dar, bineinteles ca se taxează suplimentar persoanele care sunt peste capacitatea de cazare.  Acest cost suplimentar este în mod normal discutat cu proprietarul inainte de a inchiria cabana, deci nu ar trebui să fiți surprins.

Rețineți: veți plăti mai mult dacă grupul dvs. este mai mare decât capacitatea listată, chiar dacă cabana are suficient spațiu pentru a vă găzdui.

 

Locație, locație, locație

Acestea fiind spuse, locația destinației dvs. va avea de asemenea un impact asupra costului cabanei pe care doriți sa o inchiriati. Dar nu doar atât. S-ar putea să plătiți o suma sensibil mai mare în plus pe noapte pentru a vă caza în Poiana Brasov, decât dacă alegeți să stați într-un loc mai puțin cunoscut, cum ar fi de exemplu Odorheiul Secuiesc. Însă vorbim despre o diferență mai mică de pret pentru cabane comparabile în aceeași locație.

Încă o dată, luxul, al zonei în acest caz, este cel ce atrage un cost mai mare de închiriere.

 

Cât de mare este cabana?

Dimensiunea cabanei este, de asemenea, un factor decisiv la costului. Cu cât are mai multe dormitoare și băi, cu atât va costa mai mult.

O cabană cu o capacitate pentru 4 persoane valorează mult mai mult dacă are 3 camere decât dacă are doar 1.

 

În ce perioadă a anului veți merge la cabană?

Am fost surprinsă când am început să văd cât costă închirierea cabanelor în diferite anotimpuri. Mă așteptam să văd tarife mult mai mari în perioadele obișnuite de vacante. Mai ales la sfârșitul primăverii și pe tot parcursul verii. Ceea ce am descoperit în realitate a fost foarte diferit.

Sezonalitatea prețurilor are mult de-a face cu amplasarea cabanei: dacă este sau nu în apropierea unei ape.

Unele locuri atrag mulți turiști vara. Acestea sunt de obicei destinații aproape de lacuri, în principal datorită sporturilor și activităților acvatice. Tarifele de toamnă și iarnă tind să fie mai mici în aceste locuri decât vara. Asta are sens și este ceea ce speram să văd.

La ce nu m-am gândit a fost că multe alte locuri atrag turiștii în timpul iernii din cauza sărbătorilor și schiului.

Deci, ceea ce am constatat este că, dacă o cabană este situată în munți, prețul tinde să crească iarna. Acest lucru este valabil mai ales dacă vă aflați în apropierea unei stațiuni de schi, dar nu este întotdeauna cazul. Chiar și cabanele din zone nu foarte cunoscute percep tarife mai mari în timpul iernii. 

Aveți grijă! Prețurile închirierii de cabane cresc substanțial în timpul sărbătorilor. Am constatat că acest lucru este valabil în special pentru săptămâna Crăciunului si a Anului Nou, când cabanele pot costa de 2-3 ori mai mult decât costă restul timpului.

 

Ce zile din săptămână alegeți pentru sejur?

Zilele în care alegeți să stați într-o cabană afectează și tariful pe noapte. După cum v-ați putea aștepta, weekendurile costă mai mult decât zilele lucrătoare la cele mai multe, dar nu la toate cabanele. Cand spunem tarif de weekend, vorbim despre vineri seara și sâmbătă seara. Nopțile de duminică, de obicei nu sunt incluse la tarif de weekend..

 

Cabana este lângă /cu vedere la o apă sau nu?

În mod surprinzător, acest lucru nu afectează costul total de închiriere al cabinei. A sta într-o cabană pe un lac undeva ar putea costa aproape la fel ca a sta într-o cabană comparabilă la munte. Cu toate acestea, contează dacă intenționați să mergeți undeva unde apa este o atracție principală.

Dacă te duci la Colibita, de exemplu, să stați chiar lângă lac vă va costa mai mult decât dacă stați la câteva străzi distanță. Dar același lucru este valabil și pentru cabanele din munți, care sunt situate într-o stațiune de schi, aproape de pârtie, comparativ cu cele aflate mai departe.

Nu este vorba despre faptul că acele cabane din apropierea apei (râu, lac, mare) sunt mai căutate decât alte cabane. Realitatea este că oamenii sunt dispuși să plătească mai mult pentru a rămâne acolo unde este atracția principală a fiecărei zone.

Concluzia este că ar trebui să vă așteptați să plătiți mai mult pentru a închiria o cabană pe malul unei ape cu acces facil la aceasta.

Comparați ofertele